Wanneer we inzoomen op enkel de foundations in het uitgebreide Kryolan gamma, zien we verschillende en vormen. Ook de dekking, de mate waarmee de foundation de oneffenheden verbergt, kan sterk verschillende. Zo gaan we van een lichte naar een medium tot een volledige dekking.

Door ze allemaal uit te stallen zien we een mooi, veelzijdig gamma aan pompflesjes, tubes, potjes en kleine, grote en nog grotere paletten uit vijf verschillende productlijnen. Nu organiseren we ons door ze te plaatsen in volgorde van toenemende dekking. En dit is waar we onze make-up tour beginnen…

Lichte dekking

Tinted Moisturizer is de lichtste foundation. Zoals de naam al doet vermoeden, is het als een getinte dagcrème en bevat het alleen een lichte pigmentatie. Hoewel de huid wel degelijk een kleurtje krijgt, is het effect zo subtiel dat het lijkt alsof er geen make-up gebruikt is. De ingrediënten van deze foundation zorgen voor een plezierig gevoel op de huid. Bovendien wordt het gezicht beschermt door de toegevoegde SPF-factor.

De volgende in de rij is Ultra Fluid Foundation. Deze lichte, vloeibare foundation is perfect voor make-up toepassingen die een lichte tot medium dekking nodig hebben. De droge huid is dankbaar voor Ultra Fluid Foundation dankzij de hydraterende eigenschappen. Het kleurenpalet bij dit beauty-product is zeer uitgebreid. Kortom een product dat zeer praktisch is voor eigen gebruik en voor make-up artiesten een ideale aanvulling in hun kit.

Ultra Cream Powder en Dual Finish zorgen voor een lichte tot gemiddelde dekking. Daarnaast zijn het ook perfecte verzorgingsproducten voor vrouwen én mannen. Beide poeders brengen de glans onder controle en geven de huid een licht matte uitstraling met een natuurlijke effect. Dual Finish wordt ook wel “Dual” genoemd omdat het op twee manieren kan worden aangebracht. Enerzijds droog als een poeder en als je het licht vochtig maakt als een crème.

Medium dekking

Dermacolor Camouflage Fluid is een zeer zuivere, maar medium-dekkend product dat meer pigmenten bevat dan een gewone vloeistof. Het kan een volledige dekking bereiken wanneer het in laagjes wordt aangebracht. Samengevat: een gebruiksvriendelijk product waarvan je de dekking zelf kan bepalen.

De mousse HD Micro Foundation Sheer Tan is speciaal ontworpen voor de vette huid. Hiermee kan een matte afwerking worden gecreëerd als het in laagjes wordt aangebracht. De mousse zorgt voor een frisse en natuurlijke kleur, de hele dag door. Deze foundation hoeft niet afgepoederd te worden waardoor het gebruiksgemak alleen maar groter is. Door de siliconen is deze foundation ideaal voor een rijpere huid. Het kruipt namelijk niet in de lijntjes waardoor het een natuurlijke filter op je huid legt.

De Kryolan “all-rounder” is Ultra Foundation. Deze medium dekkende foundation zorgt voor een natuurlijke teint met een lichte, matte finish. Het is echt het perfecte product voor elk soort make-up applicatie – of het nu gaat om schoonheid, film- en camerawerk, dagelijkse make-up of bruidsevenementen.

PRO-tip: Gebruik voor een lichtere dekking een vochtige bleding spons en een droge blending spons voor een fellere dekking.

Hoge dekking

TV Paint Stick is de klassieker voor theater en dragmake-up. De stick foundation zorgt voor een hoge dekking. Deze foundation heeft een romige, gemakkelijk aan te brengen consistentie die droogt in een satijnen, matte afwerking. Deze favoriet is beschikbaar in meer dan 100 tinten waardoor iedereen zijn of haar huidskleur kan vinden.

Supracolor, een ander sterproduct met een decennialange geschiedenis en nummer twee in dekking, heeft een zeer hoge pigmentatie (44%) met een uiterst zuivere consistentie. Supracolor is een ideale foundation voor de droge huid. Breng hem heel naturel aan met een blending spons. Het is best dat je deze foundation afpoedert om de duurzaamheid van dit product te garanderen.

Uit de HD-productlijn, die speciaal is ontwikkeld voor de zeer onthullende HD-opnametechniek zoals 4K, kenmerkt de HD Micro Foundation Cream zich door zijn hoge pigmentatie. Desondanks de hoge pigmentatie heeft de foundation ook een zeer zuivere consistentie. De crème foundation neutraliseert het filmlicht dat een gloed op de huid projecteert. De HD make-up technologie is zeer vleiend en vermindert optisch fijne lijntjes.

Yousef Atapour, ontwikkelaar van de productlijn, zegt: “De pigmenten van de HD foundations zijn gemicroniseerd en daarom zijn ze extra fijn”.

Wil jij de verschillende foundation uittesten en gebruiken voor prachtige looks? Neem een kijkje op de website en ontdek alle soorten foundation.

Webshop