Een make-upkast kan er al snel zeer rommelig bijliggen. De lippenstift bij de mascara, de oogschaduw bij de eyeliner enzovoort. Tijd om al deze lades, tasjes en nog zoveel meer op te ruimen. In deze blog geven we enkele tips voor het opruimen van jouw make-upcollectie.

Stap 1: Controleer de houdbaarheidsdatum

Stal je volledige collectie aan make-up producten uit en controleer de houdbaarheid van alle producten. Hoe je ziet of een product nog houdbaar is lees je in de blog over de houdbaarheid van make-up.

Stap 2: Sorteer de producten per collectie

Sorteer ze vervolgens volgens categorie. Dit kan een voorbeeld zijn:
Beauty Make-up SFX Make-up
Ogen

Oogschaduw
Mascara
Potlood
Eyeliner

Lippen

Lippenstift
High Gloss
Lip Stain

Foundation & Concealer

Poeders

Glamour Glow
Dual Finish

Penselen, sponsen en toebehoren

Make-up remover

Accessoires

Vetschmink

Waterschmink

Bloed

Tools

Wanneer je deze onderverdeling gemaakt hebt, is er een duidelijk overzicht van het aantal producten per categorie. Zo kunnen alle producten op een goede manier gevonden worden en heeft alles een duidelijke plaats.

Stap 3: Opbergen in handige zakken

Züca onderverdeling

Wanneer je een make-up artiest bent verdeel je de producten best over de zakken die op een gemakkelijke manier mee te nemen zijn zoals de Züca. De Züca is een make-up trolley die ontworpen en georganiseerd is om op een efficiënte manier te kunnen werken.

De binnentas is gemaakt van een eersteklas, waterdicht polyester waardoor je er zo een regenbui mee kan trotseren. Daarnaast zitten er kleine etuis in die gemaakt zijn van een sterk vinyl die eenvoudig te reinigen zijn.

Een extra pluspunt? Ze zijn transparant, zo mis je nooit een product! Ook zijn ze voorzien met een etiketje vooraan, zodat je zelf je onderverdeling per productcategorie kan maken in je Züca. Een etiketje met de productcategorie en vertrekken maar!

Voor eigen gebruik is het best om de producten onder te verdelen in kleine make-uptasjes. Bepaalde producten die dienen voor dagelijks gebruik kan je op een vaste plaats zetten. Producten die voor een bepaalde gelegenheid gebruikt worden kunnen dan ergens anders geplaatst worden en duidelijk onderverdeeld. Want een overzicht hebben is zeer belangrijk.

Stap 4: Genieten van de rust en van je #staycation

Zo, opgeruimd staat netjes. Tijd om te genieten van jouw #staycation.

Webshop